Op de historie-pagina op jullie website staat in het kort de 60-jarige geschiedenis van BACU beschreven, als onderdeel van een 120-jarig verhaal over de geschiedenis van bakkersfamilie Aldenhuijsen. Welke invloed heeft deze rijke geschiedenis gehad op het BACU van vandaag?
In de overdracht van generatie op generatie is de passie voor de producten vanzelfsprekend overgedragen. En de wil om iedere dag weer te leveren. Dat maakt dat we als bedrijf en collega’s de producten op 1 zetten en er alles aan doen om het weer gemaakt te krijgen. Dat actieve zit in het DNA en nieuwe collega’s nemen dat over.
Zijn er bepaalde tradities, gewoontes of recepten die al sinds het begin bij BACU in ere worden gehouden?
Er zijn meerdere voorbeelden van ‘oude’ en recentere producten die we koesteren zoals de super lokale krollen in deze tijd van het jaar, maar ook klassiekers als het worstenbroodje en de appeltaart. Die recepten passen we niet zomaar aan. Qua gewoontes bevalt het me nog steeds super goed dat als er ergens een issue is, we de werkschoenen aantrekken en ter plekke gaan kijken. Dan zie je altijd meer en overleg je sneller dankzij de betere dynamiek.